1. |
nemzeti konyhak (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
2. |
csevabcsicsa (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | nemzeti konyhak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
orulok, hogy tetszett a svajci etelekrol, jellegzetessegkrol szolo kis iras.
Szivesen vallakozom arra, hogy a konyhaban megjelent, kulonbozo orszagok
konyhai, fozesi szokasairol irt cikkeket osszegyujtom, rendszerezem, -s aki
igenyt tart ra, annak termeszetesen elkuldom.
Aki szivesen leirna tapasztalatait, nosza!
Ha arrol az orszagrol irnal, amely mar szerepelt, akkor se habozz,
kiegesziteseket is szivesen olvasnam, olvasnank!
Tibor
|
+ - | csevabcsicsa (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Klementina,
ajanlom, probald ki, hogy tegy a csevabcsicsaba egy teaskanalnyi, jol
osszemorzsolt oreganot. Ha lehet frisset, de a szaritott is megteszi. Ezt a
szerbek - amikor atvettek az etelt a torokoktol - kisporoltak belole.
Egyebkent is, a szerb etelek nagyresze a kelet-meditteranbol szarmazik,
idokozben azonban a finomabb, arnyaltabb fuszerek helyett drasztikusabb
izeket kevertek belejuk. Az a tapasztalatom tehat, hogy ha az ember valami
balkani etelt foz, megeri, ha utana nez eredeti verziojanak, torok vagy arab
teruleten, es az ott hasznalatos fuszereket alkalmazza. Ugy sokkal jobbak.
Udvozlet,
Attila
|
|