Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 720
Copyright (C) HIX
2000-11-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 szaloncukor (mind)  22 sor     (cikkei)
2 Fortune cookies (mind)  19 sor     (cikkei)
3 Re: korozott (mind)  17 sor     (cikkei)
4 Bacskai Peter korozottje (mind)  102 sor     (cikkei)
5 pulykamell, Bacskaitol (mind)  95 sor     (cikkei)
6 Re: Korozott (mind)  40 sor     (cikkei)
7 Neves etelek (mind)  37 sor     (cikkei)
8 vega kaja (mind)  32 sor     (cikkei)
9 Re: Korozott es paprikasturo (mind)  25 sor     (cikkei)
10 italreceptek (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - szaloncukor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Bea kerdesere jo nehez valaszolni ('melyik szaloncukor finom'?), mert
_nagyon sok_ finom van koztuk. :-) Mondom en, a  nagy edesszaju.... :-))))
Szerintem legalabb 6-8 ceg gyart szaloncukrot Mo-on, szinte lehetetlen
vegigkostolni. :-) 
Tavaly, joval Karacsony utan harmadaron lehetett kapni Milka
szaloncukrokat, meg marcius vegen is azt ettuk. :-)))) Nagyon izlett a
joghurtos, es a truffeles is. A lanyaim meg a kokuszosert rajongtak. 


Majd szetnezek, hatha van mar itt-ott kostolo, es akkor konkret
eredmenyekrol is beszamolok. :-)


sziasztok,
Zita

UI: aki erdekoldik a tema irant, annak figyelmbe ajanlom egy kedves TIPP-es
tarsunk honlapjat:

http://www.extra.hu/szaloncukor
+ - Fortune cookies (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello,

	Angolul itt talalhato tobbfele "szerencse suti" recept :

		www.cookierecipe.com

	A "Search" resznel ird be "fortune cookie" es voila'...

	Ha esetleg senki sincs aki forditson neked, akkor en esetleg
	megprobalom. Sok mas recept is van itt termeszetesen.
	Ezenkivul, nem csak suti, de ez a hely is OK : www.allrecipes.com

			Udv,		Csaba

   ----------------------------------------------------------------------
   * Csaba I. Harangozo     |    'To err is human', said the hedgehog
   *  |           as he dismounted a wirebrush.
   ----------------------------------------------------------------------
   EARTH::AUSTRALIA:[SYDNEY]HARANGOZO.CSABA;1, delete? [N]:
+ - Re: korozott (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ki gondolna, hogy ennyi valtozat van?  Ahany haz, annyi szokas...

Nalunk a juhturo nagyon draga, s nem mindenutt van.  Fele kremsajt, fele 
margarinbol, mustarral, snidlinggel, (v. hagymaval) paprikaval keszitem.
So't nem is teszek bele, vagy csak keveset, mert a margarinban ma'r van.

Ha nem kenyerre, de kekszre szanom, nassolni valonak, (kis edenyben a
korozott, korulotte a sos keksz) akkor egy keves tejfolt is teszek bele,
hogy puhabb legyen, s ne torje el a kekszet a kene's kozben.

Ami a so:rt illeti, en is mellette szavazok, de nem keverem a korozottbe.
A poharbol horpintem melle'.  ;-)

Regi turista koromban a korozottet mindig egy zoldpaprikaba toltve vittem.
Mikor a paprika kiurult, az "edenyt" is elfogyasztottuk.  :))

Martha
+ - Bacskai Peter korozottje (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!
Ugy latszik nincs most a lista kozeleben Bacskai Peter, de az
uj konyha tagoknak, akik nem talalkoztak irasaival, es finom
korozottjevel megkerestem sajat archivumomban, hiszen en
is szivesen olvastam ujra :-)))

Innen idezem:
Miutan remeknel remekebb sult, fott es parolt finomsagokat irtatok,
eszembe jutott, hogy meltatlanul elhanyagoljuk az olyan "hideg"
finomsagokat, mint peldaul, a korozott. Pedig lam-lam, egy korozottet
is hanyfele keppen lehet csinalni! Es mennyifele, a korozottel rokon
kremmel lehet szenzaciossa varazsolni egy delutani uzsonnat, ami
egyebkent egy rutin etkezes lenne...
Ha megengeditek, most elmeselem Nektek, hogyan is csinalom a
korozottet, hogyan is csinalom lassan husz eve ugy, hogy meg senki nem
merte azt mondani, hogy nem izlik neki. Legkozelebbi jelentkezesemkor,
Nagyapora emlekezve, egy uzsonnakremet irnek meg Nektek, mely Nagyapo
sajat talalmanya, es meg Mamika is elismerte finom voltat, noha
ferfiember keszitette :-)

Korozott, agglegeny modra (hol vannak a regi szep idok :-( )
Alapesetben kell hozza egy-ket komolyabb hagyma, komenymag, kakukkfu,
25 dkg vaj, vagy margarin, amelyiket jobban szereted (vagy amelyik van
otthon :-) ), gomlya turo (NEM tehenturo, _gomolyaturo_!_) valamennyi
so, bors, orolt pirospaprika es vagy egy hegyes erospaprika, vagy egy
kis csipos pirospaprika, valamint egy uveg sor. (Persze az sem baj, ha
ketto van. De legjobb a rekeszes :-) )

Nekigyurkozik az emberfia, aztan a kozonseges korozotthoz hasonloan, a
vajbol, meg a gomolyabol, csinal egy alapkremet. Ferfit probalo,
felossegteljes feladat, mert ezt nem lehet elkapkodni. Villat es
bicepszet nem kimelve, addig gyomoszoljuk a makacs pempot, mig puha,
engedelmes kremme nem szelidul az emberi szellem folenyes erejetol.
Ekkor erkezik el a pillanat, hogy kinyissuk a sort. Eddigre alighanem
elegendo folyadekot vesztettunk ahhoz, hogy lekiismeretfurdalas nelkul
leguritsunk a torkunkon negy decit, mert egy deci sor kell a
korozottbe. Most elarulom nektek a titkot, melynek birtokaban Szt
Istvan kiralyunk verhetetlen nagyhatalomma erosithette volna
nemzetunket: barna sor kell a korozottbe. Jo, nyulos, haraphatoan
suru,
eros barna sor. Lehutve, hogy a pohar oldalan gyongyozoen csapodjon ki
a para, s az elso legurulo cseppek fenyes nyomot hagyjanak a
beparasodott uvegen, latni engedve a sor igeretesen sotetlo szinet.
Persze a korozottbe jo a le nem hutott sor is, de negy decit, ugye,
megiszunk...
Persze nem am beledontjuk, aztan majd lesz valami! Nem, egyelore csak
fel decit, pici adagonkent, jol megfontolva minden cseppet, mikozben
ferfiemberhez melto hatarozottsaggal korozzuk a korozottet egy
villaval. Hadd szivja magaba a lelektelen massza a sor zamatat, a
malata erejet, a komlomezok vegtelen tavlatatit, hogy egyszeru
gomolyabol es vajbol, korozotte nemesedjen. Mikor habosfeheren,
konnyeden tornyosul a talban a krem, az egeszen aprora kockazott
hagymaval alkotjuk meg markans, semmivel ossze nem tevesztheto izet,
mely a nap tovabbi reszere szerenyen, am hatarozottan mentesit minket
a
csokolozas faraszto feladatatol. Es keverjuk, keverjuk, hiszen ettol
jarja at az ero, az osi szittya lelek, reg elhuny samanok osi,
titokzatos szelleme. (De jo, hogy ket uveg sort irtam hozza, most
kibonthatjuk a masodikat is :-) ) Mig a hagyma illoolajai elegyednek a
sorrel es a gomolyaval, elkezdhetjuk adagolni a komenymagot. Ovatosan
banjunk vele, mert ha ize kiutkozik, akkor vezetove valik, am ha nem
erezzuk, akkor hianyozni fog. Olyan ez, mint a szerelem. Ha sok van
belole, lehet, hogy elvezetes, am minden mast eltavolit, csak azt
erezzuk az eletbol, es ezzel sok szepsegtol megfosztjuk magunkat.
Ugyanakkor nelkule ertelmetlen az elet. A szaritott kakukkfu-port
csipetenkent szorjuk, egy mokkaskanalnyit mindossze. Illata elhagyott
temetok behorpadt hantjait idezi, elmult oregek faradtan messzenezo
szemet, a pihenest, az elmulas filozofikus melysegeit. Es keverni,
faradhatatlanul, mintegy aldozatul a eloknek, az eletnek, mely rovid,
am annal tobb oromet rejt magaban, peldaul a korozottet.
Szerencsesnek mondhajuk magunkat, ha van egy kis csipos paprikank
Lacza
Jani kertjebol, am nem lehet mindenki a szerencse fia, igy biztos
lesznek, kiknek meg kell alkudniuk onmagukkal, s be kell erniuk egyeb
paprikakkal, akar a sarki zoldsegestol is. Kicsi kockacskakra
aprozzuk,
hogy az egyre korozottesebb krem jelleget ne durvitsa holmi dudoros
maszatta, es egyenei turokepessegunknek megfeleloen adagoljuk bele.
Most megsozhatjuk, am csinjan, mert a gomolya maga is sos, es nagy
eleink bolcsessege megmutatta nekunk, hogy belerakni a sot, sokkal
egyszerubb, mint kiszedni. Borsot is tehetunk bele, ha szeretjuk a
frissen orolt feketebors illatat, melynek egzotikus ize forroveru
leanykent tuzeli verunket, am jusson eszunkbe, hogy csipos paprika mar
van koltemenyunkben, melyet talan szentsegtores is egyszeruen
korozottnek hivni. Vegso akkordkent, a pirospaprikaval adjuk meg neki
a
lenyugvo napkorong haragosan voroslo szinet, s a maradek fel deci sort
csak nagyjabol keverjuk el benne, hogy szinte meg sziszegjen a
buborek,
mikor az asztalra adjuk muvunket. Vastagon kell a kenyerre kenni.
Vastagon, hogy erezzuk, nem dolgoztunk hiaba, hogy atjar minket a
korozott, hogy mindaz az ero, szellem, es osi hit, amit belekevertunk
a
mienkke valik, hogy zamatos izorgia alapozza meg azt a sort, amit
ehhez
a korozotthoz iszunk, hogy kolteszette nemesedejen ez az egyszeru
korozott, melyet olyan hetkoznapi etelnek kezelunk, pedig a maga
modjan
veretes rimek odon pergamenjet is megihletni melto.

Eddig a meltan inycsiklandozo recept. :-)
Szeretettel J. Zsoka
+ - pulykamell, Bacskaitol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kozeledik a pulyka szezon suruje, ime szinten egy
idezet Bacskai Petertol az archivumbol:

Az egesz ugy indult, hogy a haveromeknal epitettuk a garazst. Es itt
beszeltuk meg Janossal, aki mellesleg pulykakat is tart, hogy
karacsonyra
egy kisebb pulykat megvennek. A mult heten szolt, hogy mehetek a
pulykaert!
Nagy boldogan atzakatoltam az oreg lokomotivval, es vittem magammal
egy
kosarat, a madarnak. Egy kicsit meglepett az a babaka'd, amiben a
pulyka
hevereszett! Konyhakesz allapotban vart ram, es ami azt illeti 25 kg
volt.
1, azaz egy darab madar! Phu", kis baratom, ezzel meg fogsz kuzdeni,
gondoltam magamban. Szoval, hazaszallitottam a struccot, es
feltrancsiroztam. Most a reszletekkel nem untatlak, lenyeg az, hogy
nem
lett kisebb.
A pulykanak, tobb egyeb alkotoresze mellett, remekfinom melle van. Egy
huszonotkilos pulykanak vagy tizenotkilos cicije van, amibol nagyon
sok
finomat lehet gyartani. Na ezt a tizenotkilos cicit szedtem negyfele,
ahogy
adta magat. Eloszor is kettevagtam, s a fel mell belso felen van egy
resz,
ami szerkezetileg is klasszul levalaszthato, es kisebb, mint a
maradek. Na
ezeket a "belso felmelleket" eltettem, majd megsutom egyben, de a
hatalmas
"kulso" felmell, az kb eleg lesz karacsonyra, nyolcunknak, mint egy
foga's.
Es hogy karacsonyhoz melto fogas legyen, a kovetkezokeppen fogom
elkesziteni.

Tuzdelt pulykamell, Szent Gyorgy modra
(Azert Szent Gyorgy, mert Dunaszentgyorgyon lakom .-) )

Kell egy pulykamell, amit szepen megtisztit az ember, mindenfele
hartyatol meg lafanctol. Feher bor, gyomber, feherbors, vegeta,
etolaj, rozmaring, kaukkfu, borokabogyo...
Mivel a pulykamell igen szaraz, ezert eloszor is bepacolom. Any-
nyi etolaj, hogy a felet ellepje, a masik felet feher borral (En sze-
melt rizlinget hasznaltam, Feri batya pincejebol), hogy ellepje, fel-
toltom. En a hatalmas mellhez ket evokanal vegetat tettem, kaves-
kanalnyi gyombert, kakukkfuvet, egy picivel tobb rozmaringot,
par szem borokabogyot. Naponta megforgatom, hogy a pacle jol
atjarja. Legalabb harom-negy napig benne kell, hogy legyen. En
szombaton raktam bele, es szombatra akarom elkesziteni, megpe-
dig tuzdelve, egyben sutve. Ekkora darab pulykamellel meg nem
volt dolgom, de kisebb (harom-negy kilossal) mar sok inyet meg-
csiklandoztam :-)
A pacbol kivett mellet nem mosogatom le, hanem ugy, olajosan,
belerakom a fedeles tepsinkbe. (Tisztaban vagyok vele, hogy nem
minden haztartas ilyen remekul felszerelt, de szerintem ha egy tep-
sire alufoliat tesz az ember, abbol is fedeles tepsi lesz am, csak
persze az nem olyan profi :-) ) Ezutan nekiallok megtuzdelni. Ez
nem egy konnyu muvelet, tehat elotte celszeru egy kisfroccsel meg-
ismerkedni. A tuzdeleshez fustolt sonka koverjet, fustolt szalonnat,
gombat, hagymat es egy keves fokhagymat hasznalok. (A fokhagy-
maval remekul el lehet venni a voroshagyma szagat!) Egyeni izle-
sedre bizom, hogy mibol mennyit tuzdelsz bele, en sok sonkaval es
gombaval, tobb voroshagymaval, mint fokhagymaval szeretem. Mi-
utan elkeszultunk a tuzdelessel, meltan erezhetjuk, hogy alkotasunk
alapkoveit leraktuk. Megerdemlunk egy kisfroccsot. Lefedjuk a
sza'rnyast es betoljuk a sutobe. Egy ekkora darab hus, elsuldogel
egy ideig, lesz idonk egy finom angolkoretet csinalni hozza. Zold-
borso, repakocka, kukorica, esetleg brokkoli es kelbimbo, egysze-
ruen csak egy kis margarinnal, vegetaval osszeparolva. Egyszeru,
mondhatnam jellegtelen koret kell hozza, de szines legyen, mert a
mell, na az hofeher lesz. (Mar csak ezert se adjunk hozza tejbegrizt.)
Jo negyven perc mulva elkedhetjuk dofkodni a mellet egy vékony
hustuvel, ellenorizendo hogy megsult-e mar. (Na latod, ezert is jobb
a fedeles tepsi, mint az alufolias, mert a fedelet egyszerubb emelget-
ni, mint az alufoliat gyurogetni) Amikor ugy erzed, hogy mar csak tiz
perc kell neki, akkor kitakarod, es a maradek paclevel egy kicsit
megkenegeted. Igy kap egy kis szint, de persze ez a szin ne fekete
legyen! :-)
Ha kesz, mar az illatabol is erzed, Istenek asztalara melto eledelt
al-
kottal. "Kesz a nagy mu, az alkoto pihen...", es megiszik egy kis-
froccsot. Talalashoz vedd ki a tepsibol, tedd egy szep talra. Ezzel
nemcsak az unnepet tiszteled meg, de alkotasodat is az ot megilleto
kornyezetbe helyezet, hogy mielott az elso szelet omlosan puha, ize-
sen gozolgo szelet a legkedvesebb vendeg tanyerjara simul, a lat-
vany is elgyonyorkodtethesse az asztalnal uloket. Ezert tedd a talra
a szines koretet is, melyet diszithetsz egy-egy vekony narancskari-
kaval is.
Mielott kest veszel a kezedbe, egy pillanatra gondolj azokra, akik-
nek nem jutott hasonloan boseges lakoma.

Igazan nagy kar, hogy Peter nem er ra mostanaban, hogy
megossza velunk receptjeit.. :-(

Szeretettel J. Zsoka
+ - Re: Korozott (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary]
> Hello Zsolt!
>
> En meg roquefort sajtot teszek bele reszelve ( 20 dkg juhturohoz kb.
10
> dekat ), tovabba orolt komenyt ( izles szerint, de nem sokat ), s ha
nem
> tul sos a kutyulek, egy kis csipos piros aranyat. Ha kapok, hagyma
> helyett egy cserepnyi snidlinget rakok bele vagy lila hagymat.
> Probald ki!
>
> Szia
>
> Csiri
>
> Jaj, most latom, hogy te nem irtal vajat vagy margarint! Kb. annyit
> teszek bele, amennyi a juhturo.

Hello konyhasok,

akkor en is hozzateszek valamit. En nagyon egyszeru de nagyszeru
korozottet szoktam csinalni: juhturo, vaj, aprora vagott hagyma
(zoldhagyma, snidling), so, pirospaprika, komenymag izles szerint
osszekeverve. Nagyon bevalt masvalami is (amit nem merek korozottnek
hivni, mivel tul egyszeru): vaj, egy kis so, attort fokhagyma
osszekeverve. Friss kenyeren vagy mas peksutemenyen felseges.
A propos juhturo, nekem nem egeszen vilagos mit ertetek Mo-n juhturo
alatt, en a szlovakiai bryndza nevut hasznalom. Csak azert emlitem,
mert a minap lattam Gyorben valamit amit bryndza alneven arultak, de
az ossetevoi alapjan nem egeszen ult a dolog. Az eredeti bryndza
morzsolt juhsajt+so, semmi mas.

BTW, Csiri ha van egy Balazs nevu fiad Pozsonyban, akkor epp tegnap
egyutt uzsonnavacsoraztam vele az egyetemi bufeben - mi mast,
korozottet (!), megpedig haromfelet: rokfortosat, halasat es
fokhagymasat. Kicsi a vilag...

Udv

Tomi
+ - Neves etelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Hugom tanulmanyaihoz kerek segitseget: tudtok-e olyan receptet, amelyet egy
hires emberrol neveztek el.

Kedves Gadzoo!

Banffy Gyorgy szinmuveszrol elnevezett etelt tudok. A tortenetet a Magyar
Konyha 1981-ben kiadott unnapi kiadvanyaban talaltam.
"Pecsett, a III. Richárd bemutatoja utan elmentunk a Szoloskert vendeglobe.
Ott Eszterhazy-majat ajanlottak, vagy roston sutve, esetleg tojassal. Akkor
eppen kiralynak ereztem magam, s mar rendeltem is: Keszitsek el nekem a
haromfelet- egyszerre! -  Igy szuletett a Banffy-maj, amely evek ota az
etterem specialitasa es a pecsi kozonseg kedvence. Sertesszelet is van mar
azota -Banffy modra."

Sertesmajszeleteket forro olajban mindket oldalan egy pillanatig sutunk.
Tuzallo talba egymas melle fektetjuk. A szeleteket beboritjuk olajban mar
kisse megsutott tojasos velovel. Minden szelet kozepebe kis feszket
keszitunk es egy nyers tojast utunk. Vekony fustoltszalonna -szeletekkel
beboritjuk es forro sutobe toljuk. Addig sutjuk, amig a szalonna ropogosra
pirul, a tojasbol tukortojas nem lett, ezalatt az egesz jol osszeerik. Ne
szaritsuk ki nagyon.

Egyszer keszitettem el. Finom, de roppant nehez etel.

A Magyar konyha es a Hagyomanyos es mai magyar konyha magazin idonkent kozol
cikkeket az etelekrol es nevadoikrol.

Amiket hirtelen talaltam:
1998. november		Indianer
1997. oktober		Belszin Pompadour modra
2000. aprilis 		Jeles magyarok kedvencei(tortak)
1998. oktober		Rigo Jancsi

Ha maganban megirod a cimedet szivesen postazom a cikkek fenymasolatat.

Szia
Eva Zalaegerszegrol
+ - vega kaja (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Bocsi az ékezetekért....

Sült Zöldségek

Mennyiségeket csak kb. írok, mert annyit rakjál bele, amennyit jónak
gondolsz.
Kell hozzá: padlizsán 2-3 db, közepes nagyságú, 4-5 szem közepes,
nagyobbacska krumpli, 2-3 szál sárgarépa, 3 szem paradicsom (kisebb), 2
paprika (fehér), pár szem gomba (minnél több, annál jobb :-)), 2-3 fej,
jól megtermett hagyma.
A padlizsánt meghámozod, 4-5 csíkra vágod. Felszeleteled hosszában a
megtisztított sárgarépát, a paprikát (nem muszáj kivenni a magokat sem).
A gombát, a hagymát és a krumplit kisujjnyi szeletekre karikázod, kettő
vagy három részre vágod a paradicsomot.
A padlizsánt befűszerezed Kotányi grill és görög fűszerkeverékkel.
Ezt az egészet megpirítod pár csepp olajon. Egy megfelelő méretű tepsibe
rétegezed őket, (nem muszáj zsiradékot tenni alá, mert megsül a saját
levében is) alulra kerül a krumpli, a gomba, a hagyma, a paprika, a
répa, ennek tetejére jön a padlizsán, és végül a paradicsom. Meghinted a
fűszerekkel, mehet rá ételízesítő (pl. Vegeta) is, és alufóliával
letakarva fél óráig sütöd. Még melegen tálalod.
Ha ez sem elég, én még szoktam rátenni tejfölt (a már kész étlre) és
mustáros mártást. A mártást készen veszem, azt hiszem a Globus csinálja,
húsokra ajánlják, de magában tésztával, egy kis tejföllel feljavítva is
nagyon finom.
(Persze készülhet más zöldségekkel is, illik bele még a zöldborsó és a
kukorica is, padlizsán helyett pedig mehet bele tök, patiszon, vagy
esetleg sütőtök, de attól elég édes lesz, és tovább kell sütni.)

Jó étvágyat!

lee
+ - Re: Korozott es paprikasturo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> ===================================================
> Felado :  [International]
> Temakor: korozott ( 13 sor )
> Idopont: Mon Nov 20 03:33:31 EST 2000 KONYHA #719
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>

Kedves Tibor!

> Erdekes, mi a korozottet egy kicsit maskepp fuszerezzek.
> Tehenturo (0,25 kg), 1 doboz tejfol (2 dl), juhtorot altalaban nem teszunk
> bele, so,
> pirospaprika, fokhagyma es egy keshegynyi orolt komeny.
> A komeny szerintem alkalmas a pikanssa tetelre :-))

Mi szeretjuk a juhturo-vaj alapu es a tehenturo-tejfol alapu valtozatot is.
Gyerekkoromban (Dunantul) en is csak az utobbit ismertem. Az egyszeruseg kedvee
rt
csak az egyiket (a juhturosat = liptoi) nevezzuk korozottnek, a masikat
tejfolosturonak vagy - a paprikatlan valtozattol megkulonboztetendo -
paprikasturonak hivjuk.

A tehenturos valtozatba tudom ajanlani meg a makulara vagott zoldpaprikat is.

Edit (Győr)
+ - italreceptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Egy kis segitseget kernek toletek! Szuksegem volna
italreceptekre.Pld. Vanílialikőr, csokilikőr,
császárkörte likőr, stb.


Tisztelettel:

Gergely András
mailto: 

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS