Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX MOKA 6386
Copyright (C) HIX
2012-09-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Vegre kiderulhet az igazsag (mind)  100 sor     (cikkei)

+ - Vegre kiderulhet az igazsag (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Végre kiderülhet az igazság!
Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban 
és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a 
társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de 
lássuk, vajon ténylegvannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb 
alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka.

Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol
fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, 
azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az 
immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, 
vitamin- és antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet 
nyújt.

Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a 
véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 
50 %-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas 
LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.

Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek 
fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!

A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi
anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet
elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a 
vérkeringést, az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a 
vértestek képződését.

Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 
adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal 
csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a 
leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos 
sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os 
alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. 
Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történő 
átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a 
B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak, valamint az ásványi anyagok a 
Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.

Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 
100 g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény
évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt
bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatej
mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására 
az anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és 
különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést 
elősegítő hatása van.

Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés 
kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti 
a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az 
inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, 
csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. 
Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító 
hatása és nem okoz függőséget sem.

A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél 
kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása 
terjedt el, mely nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra 
ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.

A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor
felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor
emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a 
pálinka megfázás esetén is jól jöhet.

Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle
formáit és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A fokhagymás pálinka
valóságos varázsszer.

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind 
a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros 
vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik 
rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben 
csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy 
gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok gátolják a 
húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért 
azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is 
beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz. 
Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat 
művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is 
előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6 és B2 
vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a 
világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat 
is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.
    
Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk
akkor a hatások erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját 
magának kell kipróbálni !

Egy neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 
100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is 
beálltam a sorba, hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy 
elolvastad. Remélem Te is továbbítod!"

Szegedi, Ga'bor , http://gszegedi.atw.hu)
Ahol a fonok leul, ott a beosztottak megagyaznak maguknak

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS